Categories
Geen onderdeel van een categorie

Wereld eten

De eetcultuur wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit van de dingen die worden gegeten en gedronken. De manier waarop een stad omgaat met eten, de status van zijn restaurants en de diversiteit bepalen de definitie van deze cultuur. Wereldkeukens zijn eindeloos. Het is mogelijk om in elke keuken verschillende smaken te vinden, evenals vergelijkbare smaken. De opkomende fusion restaurants concentreren zich op het vinden van vergelijkbare gerechten in verschillende culturen en op het combineren van smaken, die in eerste instantie met elkaar kunnen botsen. Als u een wereldrestaurant samen bezoekt, kut u verwachten dat de volgende regio’s vertegenwoordigd zijn met hun hoofdgerechten of kenmerkende gerechten:

 • Griekenland: Sauvlaki is een zeer bekend gerecht in Griekenland. De Griekse en Turkse keuken hebben veel gemeen. In dit verband wordt gezegd dat het beste zelfgemaakte eten moussaka is.
 • Italië: de traditionele kleuren van de Italiaanse keuken, rood, groen en wit, zijn over het algemeen vertegenwoordigd in hun gerechten. Veel maaltijden zijn gebaseerd op tomaat, brood en olijfolie. Een van de belangrijkste geheimen van de Italiaanse keuken is om aandacht te besteden aan de versheid van de gebruikte ingrediënten. De Italiaanse keuken is in bijna alle wereld restaurants
 • Pakistan: Pakistaans eten is meer gericht op rundvlees, kip, vis en groenten. We kunnen ook zeggen dat ze een grote verscheidenheid aan kruiden in hun maaltijden gebruiken. Peperpoeder, gember, kerrie, koriander, rode peper, kaneel en knoflook zijn enkele van de meest gebruikte ingrediënten.
 • Filipijnen: de Filipijnse keuken is gebaseerd op een mix van verschillende traditionele gerechten uit India, Spanje, China en Amerika. Adobo, Lechon en Pancit komen uit verschillende culturen en laten de diversiteit van de Filippijnen zien. Zeker als u een wereldrestaurant samen bezoekt, kunt u deze grote familiegerechten proberen.
 • Thailand: zoals in de meeste Aziatische keukens, bevatten de meeste gerechten rijst. Het woord “eten” in de Thaise taal betekent letterlijk “rijst eten”. Daarnaast zijn er 4 hoofdsmaken die je in bijna elk gerecht tegenkomt, namelijk zoet, zuur, bitter en zout.
 • Japan: we kunnen zeggen dat Japans eten een genre op zich is. Teppanyaki en sushi zijn waarschijnlijk de meest bekende gerechten die in bijna alle wereld restaurants worden vertegenwoordigd.
 • Oekraïne: het draait allemaal om eten dat erg lekker is met mengsels van verschillende soorten gebak, soepen, vleesgerechten en onverwachte smaken. U vindt ze in de Oekraïense keuken. Borsch, de beroemde Russische bietensoep, maakt eigenlijk deel uit van de Oekraïense keuken. Hoewel moeilijk te herkennen, verschilt de Oekraïense borsch enigszins van die van de Russen.
 • China: we kunnen bijna overal Chinees eten vinden. Waar de Chinese gerechten in wereldrestaurants in andere landen over het algemeen aangepast zijn aan de smaak van de lokale bevolking, zijn authentieke Chinese gerechten ook in gespecialiseerde restaurants te vinden.
 • Vietnam: De belangrijkste ingrediënten van Vietnamese gerechten zijn garnalenpasta, vissaus, rijst, kruiden, basilicum, fruit en groenten. Tegelijkertijd bevatten Vietnamese delicatessen, in tegenstelling tot andere Aziatische landen, ook insecten.
 • India: zoals iedereen weet, wordt de koe hier als een heilig dier beschouwd en zijn de meeste Indiërs vegetariërs. De keuken van het land gebruikt veel verschillende kruiden in traditionele Indiase gerechten die zijn overgoten met heerlijke sauzen. Ook zijn Indiërs grote fans van zelfgemaakte fetakaas genaamd Panir. Traditioneel wordt “Naanbrood” geserveerd met elke maaltijd. Rijst is natuurlijk een van de belangrijkste producten van de Indiase keuken. Hoewel elke regio zijn eigen variatie aan gerechten heeft, zijn er bepaalde algemene smaken die door het hele land te vinden zijn. Indiaas eten is een goede optie als u een wereldrestaurant samen
 • Frankrijk: we kennen Frankrijk allemaal als een gastronomisch land. Het lijkt erop dat het deze titel verdient. We kunnen wel zeggen dat een croissant bij een kopje koffie ’s ochtends een must is in Frankrijk. Stokbrood (stokbrood), pasta, banketbakkerij met walnoten (praliné), suikermuffins (Madeleines) en rozijnenbrood zijn slechts enkele voorbeelden van Franse gerechten. Deze lijst is echt enorm. Uienbrood en vissoep klinken in eerste instantie misschien raar, maar de Fransen maken deze gerechten echt heerlijk. De Franse keuken is ook algemeen vertegenwoordigd in wereldrestaurants.
 • Zwitserland: Zwitserland is een land waar drie verschillende culturen elkaar kruisen: Italiaans, Frans en Duits. Om deze reden wordt het soms moeilijk om de kenmerken van Zwitsers eten van anderen te onderscheiden. De Zwitsers zijn het meest bekend om hun chocolade en kaas.
 • Australië: hoewel Australiërs geen sterke geschiedenis van voedseltradities hebben, hebben ze wel een aantal onverwachte kenmerken in hun eetgewoonten. Naast multicultureel eten van over de hele wereld, vindt u hier ook enkele lokale gerechten, zoals kangoeroe, struisvogel en krokodillenvlees. Als u Australisch eten in Beverhof wereldrestaurant wilt proberen, bel ze dan van tevoren om te zien of ze deze optie beschikbaar hebben.
 • Portugal: de keuken is verrassend maar lekker en is meestal gebaseerd op vis, eieren en vlees. Als u de Portugese keuken en hun heerlijke maaltijden wilt proeven, hebt u een scala aan mogelijkheden. Van hoofdgerechten tot zoetigheden, de Portugezen hebben een rijke keuken.
 • Zweden: We weten allemaal dat Zweden beroemd is om zijn meubels, maar de Zweedse keuken is ook erg rijk en traditioneel. Gehaktballetjes geserveerd met romige saus, aardappelpuree en jam zijn misschien wel hun bekendste gerecht. Rendiervlees is daar ook een delicatesse. De eenvoudigste formule van Zweeds eten is om verschillende en soms zelfs botsende smaken te combineren.
 • Montenegro: het heeft vergelijkbare kenmerken als de Franse en Russische keuken. Montenegro staat bekend om kaas, wijn en sterke drank, verschillende soepen en vleesgerechten. Deze keuken bestaat over het algemeen uit warme maaltijden die zijn gemaakt om u warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Een wereldrestaurant heeft deze keuken misschien niet beschikbaar, omdat deze heel specifiek is.

Afhankelijk of u alleen of met een groep mensen naar een wereldrestaurant gaat, is er waarschijnlijk voor ieder wat wils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.